אדריכלות בית פרטי ביד חופשית

בעלי הבית הציגו בפני המתכנן שתי דרישות עיקריות: חללים מרווחים וסגנון עיצוב מודרני אלגנטי. מעבר לכך, קיבל המעצב יד חופשית

nrg מעריב | 21/3/2012 16:05
תגיות: עיצוב בית
תכנון: עומרי אהרון, אדריכלות ועיצוב פנים
צילום: שירן כרמל

אין זה סוד כי בניית בית חדש מלווה בלחצים לא מעטים, ועבור דיירים רבים - מעבר למקום מגורים חדש הוא אחת מנקודות השינוי המשמעותיות ביותר בחייהם. התהליך דורש קבלת החלטות לא פשוטות, התפשרות, הסתגלות ופינוי זמן משמעותי לתהליך הממושך. שיתוף פעולה מלא בין מתכנן הבית ללקוחותיו הוא אחד הגורמים המשפיעים על תוצאותיו הסופית של הבית.

שיתוף הפעולה המצוין בין בעלי הבית הפרטי בראשון לציון לבין עומרי אהרון החל כבר בשלב הסקיצות וגיבוש הפרוגרמה, דבר שהביא להרמוניה מלאה בין הצדדים ובא לידי ביטוי בתכנון ובעיצוב מדויק וקולע.

בעלי הבית הציגו בפני אהרון שתי דרישות עיקריות: חללים מרווחים וסגנון עיצוב מודרני אלגנטי. מעבר לכך, קיבל המעצב יד חופשית. המבנה, כ-260 מ"ר, חולק לשלוש קומות. קומת הקרקע מורכבת מאזור ציבורי הכולל מטבח, סלון, פינת אוכל ואזור אישי שבו סוויטת הורים וחדר ילדים. מעבר לכך, ישנו המרתף והקומה הראשונה, ובה שני חדרי
שינה נוספים לילדים. אהרון החליט להקדיש מקום רב לטובת חללים ציבוריים גדולים ואף יצר חלל כפול מרשים, מאחר שבני הבית מבלים את רוב זמנם באזור המטבח והסלון. המטבח מרווח ונוח והאי שבמרכזו משמש גם כשולחן אוכל שאליו מסבים בני הבית ואוכלים בצוותא. מעבר לכך יצר אהרון בתוך החלל הכפול גלריה המשמשת את הילדים.

 

 

מינימליזים בעיצוב החלל

בעיצוב החללים בולטים המינימליזם והצבע הלבן, המוסיפים לתחושת המרחב. למרות שהבית עצמו נשלט על ידי הצבע הלבן, על מנת להעניק לו חמימות נבחר ריצוף אבן שיש בגוני חום-אפרפר בחיפוי אריחים גדולים המתאימים לפרופורציות של הבית. על מנת לשמור על עיצוב מודרני אלגנטי השתמש המעצב באלומיניום ופלדה בכל חלונות הבית והקפיד על פתחים גדולים המחדירים אור יום ומחמיאים לצבע הלבן השולט.

העלייה לקומה השנייה

בחצר הקדמית ניתן למצוא אזור אירוח מרוצף שבהמשכו בריכת שחייה בצורת כליה. צורתה המעוגלת של הבריכה מסייעת לאזן ולהשלים את צורתו הגיאומטרית של הבית הנובעת מהיותו בית פינתי. אתגר נוסף שעמד בפני המעצב: דרישת הדיירים כי כל חדרי השינה ללא יוצא מן הכלל יפנו אל הבריכה. לשם כך נבנה המבנה בצורת ר' כאשר צלע אחת הינה האזור הציבורי והצלע הנוספת היא האזור הפרטי, אליה מתלווה מסדרון פנימי. על מנת להשלים את מראה הבית, נוספה פרגולה היוצאת מהקומה הראשונה ומעניקה קירוי לבריכה.

 

חצר הבית

בעיצוב חדרי הרחצה יצר אהרון קו מנחה זהה עם נגיעות שונות התואמות את צרכי הדיירים. חדרי הרחצה של הילדים עוצבו בחיפוי מלא של אריחים גדולים ובצבעים בהירים ועליזים, בעוד חדר הרחצה בסוויטת ההורים עוצב בצבעים שולטים של שחור ולבן ובחיפוי גרניט פורצלן המשולב עם טיח אקרילי. זאת, על מנת לייצור תחושה אוורירית וקלילה יותר.

"אנשים נכנסים לבית ולא יודעים ממה להתפעל קודם" מספרים בעלי הבית. "מהגודל, מעיצוב החלל הציבורי או מהחמימות המשתלבת בהרמוניה עם הקווים המודרניים. בנוסף, זכינו לעבוד עם מעצב שידע להקשיב לצרכינו אך גם לתרום מניסיונו, השרה בנו תחושת ביטחון שתמיד יהיה לנו אל מי לפנות ועבד איתנו בשיתוף פעולה מושלם".